04
márc.

A Luca Pacioli Társaság Tagfelvételt hirdet! A Tagfelvételre várjuk mindazon első- és másodéves hallgatók jelentkezését, akik pénzügy és számvitel alapszakon tanulnak.

A Társaság Tagjaként lehetőséged adódik szakmai kurzusainkon az egyetemi képzésen túlmutató tudásra szert tenni! Továbbá, egy inspiráló szakmai közösség Tagjaként kipróbálhatod magad oktatóként, vezetőként, hogy a sikereinket veled együtt érhessük el! Közösségi programokon, mint például egy társas est, kirándulás vagy akár egy kvízest keretében megtapasztalhatod, milyen PACIOLISNAK lenni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, itt megtalálhatsz minden fontos információt a Tagfelvételiről:

A Tagfelvételi eljárás egy írásbeli fordulóval kezdődik, amely a jelentkezők számviteli-adózási alapismereteit hivatott felmérni. Az írásbelit – az elért eredménytől függetlenül – egy szóbeli forduló követi, amelynek célja személyesen is megismerni Titeket. Amennyiben bizonytalanok vagytok, hogy mivel is foglalkozik a diákszervezetünk, hogyan működünk, illetve mi várhat rátok a Tagfelvételt követően, látogassatok el március 18-án 19:10-től kezdődő Infóestünkre, ahol minden kérdésetekre szívesen válaszolunk!

Az Infóesten való részvétel regisztrációhoz kötött:

https://bit.ly/infoest-LPT

Aki pedig már most biztosan tudja, hogy ez az a Közösség, amelyhez tartozni szeretne, jelentkezzen a Tagfelvételi írásbeli fordulójára az alábbi formon:

https://bit.ly/tagfelvetel

A szóbeli fordulóra március 31-én és április 1-én fogunk sort keríteni, amelyre az írásbeli fordulón tudtok majd jelentkezni. Ezt követően már április elsején értesítünk Titeket a sikeres felvételről! Április másodikán pedig alkalmatok lesz a beavató esten egy-egy játékos feladaton keresztül megismerni jelenlegi Tagjainkat, valamint ekkor tudjátok majd meg ki lesz a Mentorotok, aki segíti majd beilleszkedéseteket a Próbaidőszak alatt!

A Társaság jelenleg közel 50 Taggal működik, hisszük, hogy sok értékes Taggal fogunk gazdagodni a Tagfelvételt követően! Reméljük téged is Tagjaink között köszönthetünk április 2-án!
20
dec.

Az ünnepek közeledtével december 20-án megrendezésre került immáron harmadik alkalommal a Luca Pacioli Társaság Karácsonyi Ünnepsége. Az este folyamán Tagjaink vidám hangulatban, sok finom étel és ital mellett búcsúztatták a maguk mögött hagyott félévet a Luca Pacioli Egyesület Tiszteletbeli Tagjának, Váradi László Úrnak a társaságában. Az Ünnepségen már hagyománnyá vált, hogy Tagjaink előzetes névhúzás által ajándékozzák meg egymást.


Felejthetetlen estét és ezzel együtt felejthetetlen félévet tudhatunk magunk mögött. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő évek még több sikert, elismerést hoznak a Társaság számára.

November 18-án a Budapesti Kongresszusi Központban egy ünnepélyes konferencia keretében számos Tagunknak adták át a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját, akik közül többen Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban is részesülnek a 2019/2020. tanévben.

Az MNB Kiválósági Ösztöndíjprogram a tanév során tíz hónapon keresztül részesíti ösztöndíjban az alap- és mesterszintű gazdasági képzésben résztvevő hallgatók legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó három-három százalékát.

A díjátadón a Luca Pacioli Társaság 16 Tagja vehette át az elismerést: Balogh Melánia, Balogh Vivien, Bercsényi Katalin, Kovács Fanni, Kovács Lilla, Kővágó András, Kuti Dorisz, Német Kristóf, Oszter Anna, Péter Anna, Pollák Nándor, Szilágyi Renáta, Takács Bálint, Tóth Letícia, Varga Ádám és Zanócz Anett.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesíthető hallgatók száma az államilag támogatott nappali alap-, mester-, valamint osztatlan képzésben részt vevő hallgatók számának mindössze 0,8 százaléka.

Büszkén kijelenthetjük, hogy Társaságunk hét Tagja vette át ezen neves díjat: Kovács Fanni, Német Kristóf, Péter Anna, Pollák Nándor, Takács Bálint, Tóth Letícia, valamint Zanócz Anett.


Büszkék vagyunk, hogy mind Tagjaink kiemelkedő tanulmányi, mind szakmai munkája elismerésre került. Gratulálunk teljesítményükhöz, és további hasonló sikereket kívánunk a következő tanévre a Társaság nevében!