Megrendezésre került a Luca Pacioli Társaság online Tanévzáró Gyűlése 2020. június 19-én, amely során a Vezetőség értékelte a szervezet, valamint a Csoportok tevékenységét. A Taggyűlésen örömmel emlékeztünk vissza az elmúlt félév sikereire. A kialakult helyzet miatt ugyan az online térben kényszerültünk megtartani vizsgafelkészítő kurzusainkat Számvitel alapjai és Pénzügyi számvitel II. tárgyakból, azonban a kurzusok elsöprő sikert arattak, hiszen több, mint 300-an vettek részt rajtuk. A félév során Tagfelvételi eljárásunkat is megtartottuk, melynek eredményeként 14 elsőéves és 4 másodéves Jelentkezőt köszönthettünk a Társaságban!

A Tanévzáró Gyűlésen az Aktív Tagok megszavazták a Nyári Szakmai Programot, melynek keretében Jelentkezőink egy választott témát fognak feldolgozni és bemutatni az adózás vagy számvitel területén. A következő időszak kiemelt feladata lesz még az Őszi Szakmai Időszakra történő felkészülés, valamint a közösség összekovácsolása.

Sor került az Elnök személyének megválasztására is, melynek eredményeképp a Taggyűlés megszavazta Takács Bálintot a Luca Pacioli Társaság Elnökévé, akinek mandátuma a megválasztástól kezdve 2021. július 15-ig tart. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakban! 

A Gyűlés utolsó napirendi pontjaként 15 - alapszakos tárgyait ebben vagy az előző félévben abszolvált - Tagunk lépett át a Pacioli Alumni közösségébe. Szívből gratulálunk nekik és köszönjük a Társaságban végzett több éves áldozatos munkájukat! Sikeresen lezajlott Tagfelvételi eljárásunk első két fordulója, a Tagfelvételi Bizottság értesítette a Jelentkezőket az eredményekről. 

Az első, írásbeli fordulót 29 jelentkező teljesítette sikeresen, a résztvevők megoldottak egy online feladatsort, melyben szakmai kérdéseken túl a csoportmunkáról való személyes véleményükre, személyiségükre is kíváncsi volt a Tagfelvételi Bizottság. Ezt követően a szóbeli forduló során már kötetlenebb beszélgetésre került sor a leendő Tagokkal arról, hogy milyen célokat látnak maguk előtt akár a Pacioliban, akár az élet egyéb területein. 

A két fordulót lezárva végül 18 új Jelentkezővel bővült diákszervezetünk, akiknek ezúton is gratulálunk, reméljük, szakmai és közösségi szempontból egyaránt jó helyen érzik majd magukat Társaságunkban. 

A harmadik, egyúttal utolsó forduló során Jelentkezőinket Mentorok fogják segíteni a próbaidőszak teljesítésében. Ezen időszak során számos szakmai és közösségi programban vehetnék részt online, hogy szeptemberben már igazi paciolisként üdvözölhessük őket.07
ápr.

Nagyszerű hírünk van számotokra! A Tagfelvételi eljárásunk folytatódik! 

Az utóbbi hetekben kialakult helyzet miatt azonban a Tagfelvétel teljes folyamatát online fogjuk megvalósítani, így összegyűjtöttük számotokra a fontos tudnivalókat.

A Luca Pacioli Társaságról:

Célunk egy erős szakmai-baráti közösség megteremtése, ezért nagy hangsúlyt fektetünk Tagjaink személyes és szakmai fejlődésére egyaránt. Utóbbit Szakmai Programunk segíti elő, amelynek keretében az egyetemi képzést kiegészítő tudásra tehetünk szert. Egy szakmailag inspiráló közösség részeként Tagjaink szívesen vesznek részt tanulmányi versenyeken, valamint egyetemi tanulmányaink során is folyamatosan segítjük, támogatjuk egymást.

Ugyancsak fontos számunkra a személyes fejlődés, így a Társaság részeként Tagjainknak lehetőséget biztosítunk, hogy oktatóként, vezetőként segítsék szervezetünk működését, amely által értékes tapasztalatokra tehetnek szert. Közösségünk összetartását közösségi programjaink, így a minden évben megrendezésre kerülő tábor, kirándulások erősítik.

Új Tagjaink beilleszkedését Mentorprogramunkkal támogatjuk, hiszen fontos számunkra, hogy az újonnan felvett hallgatókat személyesen is segítsük, hogy együtt, egymásért és közös céljaink eléréséért már a Tagfelvételt követően tenni tudjunk.

Kik jelentkezhetnek?

Várjuk azon első- és másodéves hallgatók jelentkezését, akik pénzügy és számvitel alapszakon tanulnak.

A jelentkezés folyamata:

A Tagfelvételi eljárás kétfordulós, egy online írásbeli feladatsor megoldásával kezdődik, amelyet - az írásbeli forduló eredményétől függetlenül - egy szóbeli forduló követ. A Tagfelvételi eljárásra az online írásbeli form kitöltésével lehet jelentkezni:

Tagfelvételi feladatsor elsőévesek számára: https://lpt1tagfelvetel.paperform.co

Tagfelvételi feladatsor másodévesek számára: https://lpt2tagfelvetel.paperform.co

A Tagfelvétel írásbeli feladatsor egészen április 17-ig érhető el, ezen a napon éjfélkor lezárul a Tagfelvételre történő jelentkezés.

A szóbeli fordulóra az írásbeli feladatsor kitöltésével tudtok majd jelentkezni. Az előre kitűzött szóbeli időpontok: 

-   Április 9. 18:00-21:00

-   Április 17. 17:00-20:00

-   Április 18. 14:00-18:00

Az írásbeli és szóbeli forduló sikeres teljesítését követően kezdődik el a próbaidőszak, amely során egy-egy Mentor segíti majd a beilleszkedést.20
dec.

Az ünnepek közeledtével december 20-án megrendezésre került immáron harmadik alkalommal a Luca Pacioli Társaság Karácsonyi Ünnepsége. Az este folyamán Tagjaink vidám hangulatban, sok finom étel és ital mellett búcsúztatták a maguk mögött hagyott félévet a Luca Pacioli Egyesület Tiszteletbeli Tagjának, Váradi László Úrnak a társaságában. Az Ünnepségen már hagyománnyá vált, hogy Tagjaink előzetes névhúzás által ajándékozzák meg egymást.


Felejthetetlen estét és ezzel együtt felejthetetlen félévet tudhatunk magunk mögött. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő évek még több sikert, elismerést hoznak a Társaság számára.

November 18-án a Budapesti Kongresszusi Központban egy ünnepélyes konferencia keretében számos Tagunknak adták át a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját, akik közül többen Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban is részesülnek a 2019/2020. tanévben.

Az MNB Kiválósági Ösztöndíjprogram a tanév során tíz hónapon keresztül részesíti ösztöndíjban az alap- és mesterszintű gazdasági képzésben résztvevő hallgatók legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó három-három százalékát.

A díjátadón a Luca Pacioli Társaság 16 Tagja vehette át az elismerést: Balogh Melánia, Balogh Vivien, Bercsényi Katalin, Kovács Fanni, Kovács Lilla, Kővágó András, Kuti Dorisz, Német Kristóf, Oszter Anna, Péter Anna, Pollák Nándor, Szilágyi Renáta, Takács Bálint, Tóth Letícia, Varga Ádám és Zanócz Anett.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesíthető hallgatók száma az államilag támogatott nappali alap-, mester-, valamint osztatlan képzésben részt vevő hallgatók számának mindössze 0,8 százaléka.

Büszkén kijelenthetjük, hogy Társaságunk hét Tagja vette át ezen neves díjat: Kovács Fanni, Német Kristóf, Péter Anna, Pollák Nándor, Takács Bálint, Tóth Letícia, valamint Zanócz Anett.


Büszkék vagyunk, hogy mind Tagjaink kiemelkedő tanulmányi, mind szakmai munkája elismerésre került. Gratulálunk teljesítményükhöz, és további hasonló sikereket kívánunk a következő tanévre a Társaság nevében!