Egy nappal nemzeti ünnepünket megelőzően, 2018. március 14-én sikeresen véget ért a Budapesti Corvinus Egyetem történetének legelső számviteli-adózási versenye, a Bosnyák János Emlékverseny! A döntőn szakmai zsűri előtt kellett bizonyítania rátermettségét az 5 résztvevő csapatnak a PwC esettanulmányához készített megoldásaik prezentálása során. A szakmai zsűrit felkérésünkre az alábbi személyek alkották.

 • Prof. Dr. Lukács János (a zsűri elnöke), a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézetének intézetigazgatója, a Luca Pacioli Társaság Mentora
 • Barsi Éva, a PwC Magyarország partnere, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakmai alelnöke
 • Dr. Buzáné Dr. Bánhegyi Judit, az MKB Türr István utcai fiókjának fiókigazgatója
 • Dr. Adorján Csaba, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, az Országos Számviteli Bizottság tagja
 • Dr. Lakatos László Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem docense
 • Kovács László, a MOL Magyarország tervezés és kontrolling vezetője.

A versenyen díszvendégként jelen volt Váradi László, a Laveco Group ügyvezető igazgatója, a Luca Pacioli Társaság Tiszteletbeli Tagja is.

A kialakult végső sorrend (amelyet együttesen határozott meg a második és a harmadik forduló teljesítménye) a következő:

 • V. helyezést ért el az "SBR" csapat. A csapat tagjai: Baranyi Benedek Sándor, Sebestyén Róbert és Turi Sára. Nyereményük: egy-egy ajándékcsomag a PwC Magyarország, illetve a MOL Magyarország felajánlásával.
 • IV. helyezett lett "A könyvelő álma" csapat. A csapat tagjai: Bánfi Beáta Fruzsina, Csonka Dorina és Remmers Alex Robert. Nyereményük: egy-egy ajándékcsomag a PwC Magyarország, illetve a MOL Magyarország felajánlásával.
 • III. helyezett a "SzámLáz" csapat. A csapat tagjai: Garami Laura, Harai Réka és Kovács Ágnes. Nyereményük: egy-egy ajándékcsomag a PwC Magyarország, illetve a MOL Magyarország felajánlásával, 20.000 Ft készpénz az MKB jóvoltából, 45.000 Ft készpénz a PwC Magyarország részéről, illetve mentesség a Luca Pacioli Társaság közelgő tagfelvételének írásbeli fordulója alól.
 • II. helyezést értek el a "PénzÜGYESEK". A csapat tagjai: Kuti Dorisz, Rácz Máté és Szilágyi Renáta. Nyereményük: egy-egy ajándékcsomag a PwC Magyarország, illetve a MOL Magyarország felajánlásával, 30.000 Ft készpénz az MKB jóvoltából, 75.000 Ft készpénz a PwC Magyarország részéről, illetve mentesség a Luca Pacioli Társaság közelgő tagfelvételének írásbeli fordulója alól.
 • I. helyezést ért el, azaz a Bosnyák János Emlékverseny győztese lett a "CorvinusConsulting" csapat. A csapat tagjai: Kenyeres Renáta, Kovács Lilla és Szolnoki Dániel. Nyereményük: egy-egy ajándékcsomag a PwC Magyarország, illetve a MOL Magyarország felajánlásával, 50.000 Ft készpénz az MKB jóvoltából, 150.000 Ft készpénz a PwC Magyarország részéről, 100.000 Ft készpénz a Laveco Group felajánlásával, illetve mentesség a Luca Pacioli Társaság közelgő tagfelvételének írásbeli és szóbeli fordulója alól egyaránt, azaz jelentkezés benyújtása esetén azonnali tagfelvétel a Társaságba.

A versenyen mind az 5 csapat (amelyek mindegyikében 1 fő első- és 2 fő másodéves működött együtt egymással egy egyáltalán nem könnyű esettanulmány megoldása és prezentálása során) kiválóan szerepelt, teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

A Luca Pacioli Társaság ezúton is köszöni az együttműködést a versenyen részt vevő minden pénzügy és számvitel szakos hallgatótársunknak, a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézetének - különösen a Pénzügy Számvitel Tanszéknek -, a döntő szakmai zsűrijének, vállalati partnereinknek - a PwC Magyarországnak, a Laveco Groupnak, a MOL Magyarországnak és az MKB-nak -, illetve mindenki másnak is, akik elősegítették, hogy a Bosnyák János Emlékversenyt a Társaság szellemiségéhez és - reményeink szerint - Bosnyák János tanár úr emlékéhez méltó módon megrendezhessük!

Meggyőződésünk, hogy a Bosnyák János Emlékverseny megszervezésével nem csupán a versenyzők nyerhettek, de nyert a Budapesti Corvinus Egyetem és nyert a szakma is! Mind nyertünk!

Igazold, hogy nem vagy robot!